In consultation with the Students’ Union, the university has created a ‘pop-up’ revision space for students to use throughout this exam season on floor 01 of the Arts building. The area will be available for students to use until Friday 16 June.

In  a blog post and supplementary video shared to Facebook, undergraduate education officer Theo Antoniou-Phillips announced that the provisional work area has “both silent study and group study spaces available, as well as kitchen facilities and a chill-out zone for those moments where you need a break from studying.”

The temporary workspace serves as an alternative to the Library which will be undergoing renovations this summer to deal with cramped conditions. The work is expected to create up to 200 new places for students to work on floors 01 and 02, with the intention of a bigger expansion taking place in the future.

Prior to 22 May, the ‘pop-up’ revision spaces were used as bookable seminar rooms. The modification comes after over six thousand students claimed that the lack of library space was a top concern in the SU’s academic performance survey last November.

Speaking to Concrete, Theo Antoniou-Phillips said, “In an ideal world we wouldnít need pop up spaces like this, but given the space pressures that the University is facing, anything is better than nothing.

“We’ve worked hard to lobby the uni this year for short-term solutions like this but also medium and long term solutions like the changes due in the Library by September.”

Reactions to the space have largely been positive.

A first year Literature and History student described the space as a ìgreat ideaî and told Concrete: “It can only be a good thing if itís advertised properly and students actually use it.”

Another third year Literature student said that the space is “a bit slap dash, but a good temporary measure.”

Noting the increase in students next year, Theo Antoniou Phillips said “it will be crucial for my successor Mary Leishman to keep up the pressure to make sure students have a viable, productive and comfortable place to study.”